Sidste nyt

Det er 25 år siden Rexklubben startede på Landsudstillinge i 1990.

Vi fejrer det med en reception på Landsudstillingen i Sortebakkegallen, Løgstørvej 161, 9610 Nørager,

lørdag d. 14. februar 2015 kl. 15.15

Receptionen bliver sammen med Schecke-Hollænder klubben, der også fejrer deres 25 års jubilæum,

og ved vores stande, som ligger ved siden af hinanden.

Vi er vært ved et lille glas og lidt mundgodt.

Alle er velkomne, påklædningen er tvangsfri, gaver ingen betingelse.

Vi skal bare hygge os og snakke om vores fælles yndlingsemne "kaniner" med og uden tegning og pletter.

 

Rexdag 2014

Invitation til Rexklubbens og Schecke Hollænder Klubbens medlemmer.

 

Som annonceret i Tidsskriftet i de sidste par numre, så afholdes Rexdag lørdag d. 27. september 2014 i ”Oasen”, Meldgårdsvej 18 B i Fousing, 7600 Struer.

 

Vi starter med formiddagskaffe kl. 10 i Oasen, der er et nybygget Medborgerhus i Fousing, der ligger et par km. vest for Struer. Bageren i Struer har sponsoreret rundstykkerne.

 

Derefter vil Jens Jørgen i fællesskab med os gå igennem en række pelse, hvor vi særligt vil fokusere på de to punkter på bedømmelseskortet, der hedder pelsens tæthed og pelsens kvalitet, et par punkter, som mange af os har noget svært ved både at bedømme og helt at skille ad, når vi står derhjemme og prøver at sætte point på vores kaniner.

Da mange af os har både normalhårede og Rexpelse i stalden, eller måske har lyst til at få det, så tror jeg kun, det bliver endnu mere interessant at studere pelsene på henholdsvis normalhårede og plyssede.

Selvom der er mange forskellige pelse i vores stald, så vil vi gerne, at alle medbringer et par pelse, helst med kaniner i J, gerne nogle dyr, hvor I selv har svært ved at bedømme dem, eller pelse som skiller sig ud fra flertallet, både til den gode og dårlige side. F.eks. medbringer jeg en Rex, japaner, hvis pels, Jørgen Larsen påstår er at sammenligne med en dybfrosset stålbørste !!! Men pelsen til 19½ i kvalitet og tæthed, dén har jeg ikke, så den håber jeg, en af I andre kan komme med. Også Schecke Hollænder pelse i flere farver og kvaliteter vil vi gerne lære af.

Også helt nye avlere, der slet ikke kan hitte rede i deres pelse, er meget velkomne, vi har alle været nybegyndere engang.

Klokken ca. 13 spiser vi frokost á la Lemvig dyrskue, dvs. brød, sild, karrysalat, leverpostej, æg, tomater, lidt pålæg og så et stykke godt ost. Altså med andre ord nemt, hurtigt og billigt, men vi bliver mætte.

Efter frokost er der kaninbedømmelse, det som før hed kassebedømmelse. Her kan alle medbringe kaniner til bedømmelse. Vi har ikke sat antal på, som man må medbringe, der plejer ikke at være så mange til bedømmelse, at det er et problem, men I skal selvfølge ikke tømme stalden helt J.

Jens Jørgen er dommer, han er så dejlig billig i transport (ca. 4 km frem og tilbage), han vil bedømme ”med lyd på”, så vi alle kan lære noget. Spørgsmål under bedømmelsen vil også være meget velkomne. Den eneste, der ikke kan få sine dyr bedømt, gæt hvem det er L

Der vil ikke være bure til rådighed, men der er plads, også udenfor under halvtag, så det går nok.

Efter bedømmelsen er der en bid kage til kaffen, og så er der frit slag.

Man kan køre en tur i Klosterheden og kigge, hvor bæverne holder til, men der skal god fantasi til, hvis man skal få øje på andet end lidt af deres byggerier, men der er billeder af dem på stedet !!!

Man kan også besøge ”Godset” 2 km fra Oasen og kigge flere kaniner, et par hereford køer med afkom, gotlænder får, gæs, ænder, kalkuner, perlehøns, vagtler, dværghøns, småfugle + 3 meget glade hunde. Eller man kan gøre begge dele J

 

Vedrørende kaninbedømmelsen, så må du komme med både ungdyr og voksen dyr. Stadepenge er 28 kr. + 12 kr. til DK.

 

Pris for selve dagen er 50 kr., som dækker diverse minus øl og sodavand, som kan købes for billige penge.

 

Da I får invitationen så sent, så er sidste frist sat til torsdag d. 24. september inden midnat på tlf. 97 86 58 58 eller 26 25 08 58 eller mail : watership@post.tele.dk

 

Mange hilsner Ela

 

 

 

 

 

 

Fra Dommerkurset d. 23. og 24. september :

Vi fik klarhed over, at selv om det ikke fremgår af Standardbeskrivelsen, så må den gerne have hvidt bryst. Der skal avles hen imod, at det hvide bryst holder sig nedenfor kæberne, men det er ikke pointfradrag, hvis også kæbekanten er hvid. Dommerne fik i fællesskab lagt en linje for farve/tegning. Hvad giver 00 point, 17 point og op til 19 point. Hvad er stærkt sammenvoksede pletter, som giver 00 point, hvad er sammenvokset, som giver pointfradrag, hvad er en god grundfarve og hvad er en svag (blegfiset) grundfHarve. Helfarvet bug giver også 00 point.

  Helfarvet bug 00 point.  

 

Rex, gepard er nu endelig godkendt.

Vi har haft lidt problemer med at få samlet Nordisk Standardkomite, men rent faktisk er "Geparden" gået igennem lige efter bogen. Osvald Hedberg har fremvist den på 3 på hinanden følgende LU´er, og dokumenteret et stabilt stykke avlsarbejde som standarden foreskriver. Alle 4 nordiske lande har været positive over for en godkendelse, og vi blev enige om, at een fra hvert land kunne mødes  på Alingsås udstillingen den 9. juli 2011 for at finde frem til den endelige udformning af teksten. Åke Johansson, Svein Clausen og undertegnede blev enige om følgende ( Finland kunne desværre ikke deltage, men tiltræder det besluttede ):

 

   
                                                                                                                     Rex, gepard - ikke til de 95 point endnu - men på vej :)

STANDARDBESKRIVELSE

Gepard

Grundfarven er orange. Idealet er en jævn fordeling af lige store og klart adskilte sorte pletter over hele kroppen samt på hovedet og ørene. Pletterne er små og runde. Bugen er hvid med pletter i farverne sort og orange. Tegningen dækker hele kroppen og størstedelen af hovedet samt begge ørene i hele sin længde. Enkelte hvide pletter på hovedet er ingen fejl, men bør undgås.
 
Farve
Se almindelige bestemmelser
Gepard er godkendt i farven orange ( vildtgul )
 
Øjenfarve: Mørkebrun        Klofarve: Farveløs        Bundfarve: Lysere tone end dækfarven
 
Fejl som medfører pointfradrag
De sorte pletter er ikke jævnt fordelt over kroppen, hovedet og ørene. Sammenvoksede pletter, Hvide pletter på kroppen i den orange grundfarve. Hvid bundfarve. Pletter større end 25 mm.
 
Diskvalificerende fejl
Ensfarvede ører. Hvid farve på ørene. Mange hvide pletter på kroppen. Blålig bundfarve. Stærkt sammenvoksede pletter.
 
 
Varianten gepard er midlertidig godkendt fra 1. oktober 2011 i tre år, og kun på racen Rex.
 
Før 30. september 2014 bør Danmark dokumentere udviklingen og eventuelt søge om permanent godkendelse.
Bedømmes efter skala A.

                                                                                                    Benny Garly
 
 
                                                                                                     

Jeg har fra pålidelig kilde fået at vide, at man vil se meget lempeligt på de sammenvoksede pletter her til at begynde med, standardbeskrivelsen er idealet, og så arbejder vi derfra.

Ela

HJERTELIG TIL LYKKE TIL Rex, gepard´s opdrætter Osvald Hedberg, Videbæk

 

 

 

 

Nordisk Standardkomite har været samlet på LU i Norge i februar 2010.

 

Her er følgende besluttet som vedrører Rex :

Lille Rex

 

Pr. 1. oktober 2010 er Mini Rex godkendt med racenavnet Lille Rex.

Rexklubbens formands kommentarer :
Dejligt den er nu kommet med, men konsekvensen er som ventet, at for at få klemt Lille Rex ind har man hævet vægtskalaen på Rex, hvilket vil give store problemer for nogle af de farvevarianter, der i dag ikke er ret store f.eks. Rex, otter og Rex, dalmatiner, sort.

Når nu racen har været kendt i Danmark de sidste ca. 12 år under navnet Mini Rex, og det er det, den er kendt under i de lande, hvor vi givetvis kommer til at importere fra, så havde det altså været smartere, at den også var kommet til at hedde Mini Rex i Norden, i stedet for Lille Rex. Selvom jeg da godt kan se, at man jo holder linjen fra Lille Chinchilla, Lille Egern, Lille Havana osv. men der hedder de tilsvarende store racer jo trods alt også Stor Chinchilla osv. Rex hedder bare Rex og ikke Stor Rex. Skulle forklaringen være, at man skulle finde et nordisk navn, men den holder jo ikke, når en af de sidst optagne i Standarden er Schwarzgrannen.
Nå men vi vænner os vel til Lille Rex.

Vægtskalaen
Vægtskalen for Rex bliver som nævnt også ændret i opadgående retning pr. 1. oktober 2010, men jeg har endnu ikke set den nye skala.

Produkter
Her er der også nogle ændringer, som jeg endnu ikke har set.